Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Доволен съм от днешния ден

Фетел: Доволен съм от днешния ден

70
0
подиум,Ред Бул,Себастиян Фетел,Спа

Екипът на Ред Бул спечели цели 26 точки в Гран при на Белгия и дори успя да увеличи, макар и само с една точка, преднината си пред Макларън в класирането при конструкторите. Себастиян Фетел стартира от десета позиция, но в крайна сметка успя да заеме второ място. Благодарение на отпадането на Фернандо Алонсо, той успя да намали преднината му в класирането при пилотите на 24 точки.

„Няма как да не съм доволен от днешното състезание“, заяви Фетел след финала. „Квалификацията вчера не протече по желания от нас начин, но днес колата отново бе на нивото, което ние желаем.

Стартът беше труден. Мисля, че аз бях единственият пилот, който не успя да спечели позиции и трябваше да се боря в последствие за това. Въпреки това съм много доволен от надпреварата и просто и се наслаждавах.

Стратегията ни функционира много добре и имахме необходимата скорост, което бе най-важното от днешния ден. Колата функционира прекрасно и нямах проблеми. Поздравявам Дженсън и Макларън за победата. През този сезон вече имахме няколко състезания през седмица и се радвам, че ще караме на Монца другата неделя. През миналата година направихме там чудесно състезание. Винаги там има прекрасна атмосфера, затова ще дадем всичко от себе си.“