Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Дженсън бе прекалено бърз днес

Фетел: Дженсън бе прекалено бърз днес

46
0

Себастиан Фетел бе доволен от факта, че и двете коли на Ред Бул достигнаха подиума в турската Гран при. Дженсън Бътън постигна 6-тата си победа от седем състезания, а Фетел, който стартира първи днес каза, че е доволен от третото място, но призна, че стратегия с два бокса би му донесла по-добър резултат днес.

„Стартът беше ОК. Бях начело, но после изведнъж загубих контрол над колата в завой номер 9 и 10 на първата обиколка – грешката беше моя, там бе изключително трудно и аз почти повторих грешката си и на втората обиколка. Беше доста сложно, но мисля, че и без това пак нямаше да има голяма разлика, тъй като Дженсън бе прекалено бърз днес.

След това обаче мисля, че можехме да променим стратегията и да спрем само два пъти в бокса, но не го направихме. Бях забавен от Дженсън, който бе по-тежък след първия стоп и това позволи на Марк да ме настигне. Въпреки това обаче резултатът е добър за тима и мисля, че можем да сме доволни от втората и третата позиция“, каза Фетел.

Съотборникът му Марк Уебър бе много доволен от най-добрия си резултат в Гран при, след като завърши втори днес.

„Добро състезание. Знаех, че трябваше да се държа колкото се може повече в първата част. Това проработи доста добре и аз успях да се задържа още една обиколка на пистата и да спестя гориво, което ми помогна да спечеля време.

Знаех каква е стратегията на Себастиан и тя ми помогна. И двамата бяхме наясно, че нямаме шанс за първото място и затова въпросът бе кой ще завърши веднага след Дженсън, тъй като той бе на друга планета. Втората част на състезанието бе решаваща и затова трябваше да натисна наистина здраво.

Когато имаш различна стратегия, другия пилот е почти невидим, докато не минат спиранията в бокса, но всичко се разви добре за нас и инженерът ми постоянно ми съобщаваше какво се случва. Справих се достатъчно добре във втората част, за да мога да прескоча Себастиан при питстоповете. След това към края занижихме режимите на двигателя и просто закарахме колата до края“, обясни радостният австралиец.

Kристиян Хорнер също бе доволен от постигнатото от Ред Бул днес:

„Днес тимът постигна добър резултат с второто и третото си място, който ни дава още точки за конструкторския шампионат. Марк направи много силно състезание, не допускайки нито една грешка и свърши страхотна работа, финиширайки втори. За съжаление въпреки добрия си старт, Себастиан изпусна лидерството, като направи малка грешка, която позволи на Дженсън да го изпревари. След това единствения ни шанс да настигнем Дженсън бе стратегия с три спирания в бокса, така че ние предприехме точно това. За да проработи тя обаче трябваше да изпреварим Дженсън във втората част от състезанието, а Себстиан не успя да го направи, така че времето, което бе изгубено тогава бе и разликата между втория и третия.“