Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел е най-добрият днес, твърди Франц Тост

Фетел е най-добрият днес, твърди Франц Тост

41
0

Според Франц Тост, шеф на тима на Торо Росо, най-добрият пилот днес във Формула 1 е Себастиан Фетел. След него австриецът подрежда Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо.
В интервю за официалния сайта formula 1.com бившият шеф на Фетел е категоричен, че Себ превъзхожда съперниците си.

Моето подреждане на пилотите е: Фетел, Хамилтън, Алонсо, Розберг – лаконичен е Тост. – Себастиан, няма какво толкова да се коментира – притежава всичко в колата и извън нея, за да бъде шампион.
Хамилтън, когото лично аз много харесвам, е такъв, какъвто трябва да бъде един пилот във Формула 1 – агресивен е и това понякога проваля резултатите му, но прави невероятен спектакъл.
Алонсо е сатанински умен и в колата, и в политическите игри, а Розберг, вярвам, би могъл да бъде световен шампион ако има добра кола.

Тост твърди, че Фетел вече няма нужда да печели всяко състезание, за да вземе титлата, а просто да трупа точки, за да запази преднината си.
Кой казва, че той трябва да печели непрекъснато – пита Тост. – Много пилоти са стигнали до своите титли с една-две победи и след това са взимали добри призови класирания.
Австриецът, който има сериозен опит в моторния спорт, изразява рядко откровено и мнението си за младата генерация състезатели, които подрежда така:

Бих посочил тримаПол ди Реста, Нико Хюлкенберг и Ромен Грожан. Рено изгони Грожан, когато го сравняваха с Алонсо, но аз продължавам да смятат, че той има огромен потенциал.
Според Тост, който е известен и с доста суровия си характер и двамата сегашни пилоти в екипа му – Хайме Алегрсуари и Себастиен Буеми имат доста път пред себе си и от резултати им във втората половина на сезона ще зависи дали ще останат в екипа (независимо, че Буеми заяви, че има договор).