Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел е по-бърз, отколкото изглежда, смята Уебър

Фетел е по-бърз, отколкото изглежда, смята Уебър

48
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел е дори по-бърз, отколко изглежда, смята съотборникът на четирикратния световен шампион Марк Уебър.

Пилотите на Ред Бул бяха най-бързи през първия ден тренировки преди Гран при на САЩ. Австралиецът изостана с малко повече от десета от секундата спрямо съекипника си, но мисли, че Фетел не е постигнал възможния максимум.

Себ направи доста добра обиколка, но на четвъртия опит. Според мен не извлече всичко от гумите. За нещастие на всички останали. В Абу Даби не бе особено доволен от квалификацията, но след това ни разби в състезанието – коментира Уебър. – Аз ще се постарая да направя чисти събота и неделя, да извлека най-добрия възможен резултат за себе си и отбора. Днес отново ставаше въпрос за думи – да се събере информация за тях, да се разбере как работят най-добре. В крайна сметка всичко премина добре. Работихме както по дълги серии, така и в бързи обиколки. Болидът все още не е съвсем идеален, има какво да се пипне по него, но това ще ни е задачата за вечерта.

Фетел от своя страна отбеляза, че пистата е била хлъзгава в началото на деня, но той бе доволен от болида си. Немският пилот на Ред Бул все пак допълни, че винаги има какво да подобриш по колата си.

Смятам, че изпълнихме програмата си. Успяхме да тестваме отделни неща. Някои бяха добри, други не толкова. Ферари изглеждаха бързи сутринта, а Макларън могат да са изненадата тук. Лотус и Мерцедес са силни както обикновено. Условията на пистата ще се подобряват, освен ако не завали. Болидът ни вървеше силно и с двата типа гуми – каза още Фетел.