Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел е уникален, категоричен е Матешиц

Фетел е уникален, категоричен е Матешиц

42
0
Дитрих Матешиц,Себастиан Фетел

Уникален – така нарече Себастиан Фетел собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц, след като вече близо осем месеца наблюдава доминацията на отбора си и немския пилот във Формула 1. Световният шампион дори е успял да изненада австрийския милиардер с израстването си на пистата.

Знаехме, че Себастиан е способен на топпредставяния, но се изненадахме колко много постигна и с какво огромно постоянство. Смятам, че е уникален – заяви Матешиц, който рядко се появява лично на състезания и разчита на съветника си доктор Хелмут Марко.

Самият състезател каза, че се чувства горд от признанието на собственика на тима си, допълвайки, че има специална връзка с него. Той може да стане шампион във Формула 1 за втори път още този уикенд, след като миналия сезон стана най-младият пилот, взел короната в историята на спорта.

Фетел има 8 победи, 4 втори и 1 четвърто място до настоящия момент от сезона при изминали 13 от 19 надпревари. Авансът му пред втория във временното генерално подреждане Фернандо Алонсо (Ферари) е 112 точки и при оставащи 6 състезания до финала почти никой не се съмнява, че ако не в Сингапур, то в някой от следващите стартове Себастиан ще вземе втора титла.