Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Ферари бяха по-бързи в цялата дистанция

Фетел: Ферари бяха по-бързи в цялата дистанция

32
0

Полпозишънът на Себастиан Фетел не се превърна в победа, след като пилотът на Ред Бул загуби време на старта на Гран при на Германия и се озова трети в колоната. Той все пак успя да завърши на същата позиция, изпреварен само от състезателите на Ферари.

– Обикновено правим много добри стартове, така че не съм съвсем сигурен какво се случи днес. Всичко вървеше чудесно, но първите 5-10 метра ускорение бяха много зле. Имах късмет, че двигателят не блокира. Точно тогава обаче изпуснах момента и вече бях наясно, че битката с Фернандо [Алонсо] ще е крайно оспорвана, а той вече беше до мен. Изненадах се като видях и Фелипе [Маса] отляво. След това състезанието бе добро, макар че всеки път, когато приближавах кола, гумите губеха прилепяне и започваха да се късат. Така или иначе според мен Ферари бяха по-бързи в цялата дистанция с десета-две от нас – обясни германецът.

Съекипникът му Марк Уебър бе шести в крайното подреждане. В началото на състезанието той се бори известно време с Люис Хамилтън (Макларън), но загуби позиции след спирането си в бокса, попадайки в трафик.

– Рискувахме в опита си да прескочим Люис и загубихме спрямо него. Дженсън [Бътън] пробва различна стратегия и направи дълга първа част, вследствие на което за нещастие ме задмина. След това се появи проблемът с повишената консумация на масло, така че трябваше да се концентрирам върху това да докарам колата до финала – заяви австралиецът.