Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел флиртува с Ферари и тифозите

Фетел флиртува с Ферари и тифозите

54
0
Монца 2011

Себастиян Фетел постигна в неделя на Монца една много емоционална победа. Защото това бе мястото, където младият германец постигна своя първи успех във Формула 1. Все пак въпреки триумфът си за Ред Бул, Фетел подсказа, че пълното щастие тук със сигурност е да постигнеш победа с болид на Ферари, за да хвърлиш в екстаз хилядите тифози на пистата, създаващи прекрасна атмосфера.

„Атмосферата тук е прекрасна за всички отбори“, каза Фетел след състезанието. „Единственото, което може да направи изживяването тук по-хубаво е да спечелиш с червения екип. За Фернандо победата през миналата година със сигурност е била нещо специално.
Само с червения екип можеш да видиш от този прекрасен подиум, как цялото събрало се отдолу множество се радва за теб. Как всичко изригва в червено.

Когато гледах хората по трибуните, докато се подготвях за старта долу на стартовата решетка, независимо каква фланелка или шапка носеха си помислих: Животът не може да бъде по-хубав. Всички по трибуните се радваха и изпитах удоволствие, че имам превилегията да участвам тук.“

Дали това не бе скрито послание към екипа на Ферари?

„Ще видим, какво ще се случи в бъдеще. За момента съм много доволен от всичко, което се случва. Още си мисля, че цялата история е невероятна. Дължа много на Ред Бул. Без тях нямаше да съм тук сега. Дадоха ми шанс, когато аз бях още дете. Бях едва дванадесет годишен. И заедно изминахме дълъг път.

За мен е нещо особено да се състезавам за този екип. Това, че имам възможност да печеля състезания е фантастично. Но никой не знае, какво може да се случи някой ден.“

По този начин Фетел отговори на въпроса поставен от журналист в залата, дали може да си представи да кара за Ферари. При 112 точки преднина пред пилот на Ферари, той обаче едва ли мисли за това точно в момента.