Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел горд от представянето на Торо Росо

Фетел горд от представянето на Торо Росо

46
0

Себастиан Фетел бе горд от представянето си и това на Торо Росо по време на Гран при на Германия.

Германецът имаше доста силен уикенд, като накрая дори успя да спечели и една точка благодарение на осмото си място в домашната си надпревара. И трябва да се подчертае, че Фетел постигна това, въпреки че определено нямаше късмет по време на периода на кола за сигурност.

„Беше трудно състезание с много битки, но определено беше забавно” – казва Фетел. „Първата обиколка беше тежка и много оспорвана. Опитах се да изпреваря Кими, но не се получи. Нужно ми беше известно време, за да намеря нужния ритъм, но определено колата ми беше отлична и можех да се движа с прекрасно темпо.

„Бях разочарован, когато видях колата за сигурност, тъй като се движех комфортно в зоната на точките. Ние обаче направихме най-доброто от ситуацията. Борих се до края и въпреки че бях по-бърз от Ярно, не можех да го изпреваря. Чак след това той направи грешка, което ми позволи да заема осмото място.”

„Поздравления за всички в тима. Осми и без отпадания, означава, че сме заслужавали този финал и определено съм горд от това.”

Съотборникът му Себастиан Бурде имаше още по-малък късмет по време на периода на кола за сигурност, като френцузинът бе принуден да чака в бокса зад Фетел. В края на краищата той завърши на 12-та позиция.