Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Грешката си беше моя

Фетел: Грешката си беше моя

99
0
кола за сигурност,сейфти кар

Разочарование изпитваше Себастиан Фетел след финала на Гран при на Канада, тъй като водеше от началото до финала на състезанието, но сбърка броени завои преди карирания флаг.

Бях начело във всеки един тур освен последния или поне част от последния. Смятам, че бях може би прекалено консервативен зад последната кола за сигурност и не натрупах достатъчно разлика, опитвайки се да удържа колите зад себе си. Видях Дженсън [Бътън] да настъпва, затова натиснах газта, мислейки, че това ще е достатъчно, но очевидно не беше, защото сбърках. Вината е моя, блокирах задните колела, при което трябва малко да отвориш кривата и се озовах на мокрото, така че го улесних максимално. Като се има предвид обаче колко трудно бе всичко на трасето, е чудесно, че печелим толкова точки. И въпреки това горчи, когато държиш успеха в ръцете си и го изтървеш по такъв начин – призна Фетел.

Съекипникът му Марк Уебър подобно на Бътън премина през куп премеждия. В началото изостана твърде назад след сбутването с Хамилтън, а по-късно изчака, докато състезателната линия изсъхне, за да атакува.

Опитни пилоти като Михаел [Шумахер] и Ник [Хайдфелд] знаят какво правят и това прави ситуацията още по-сложна. Реших да хвърля заровете и сложих сликове, като след това бях доволен, че всички ме последваха незабавно. Аз лично имах на разположение две обиколки, но те ме върнаха в битката за подиума. Беше страхотна борба с Михаел – и двамата искахме едно и също парче от пистата при спирането в шикана, но след това Дженсън ни настигна и буквално летеше. Резултатът все пак носи много точки на тима и заради това съм доволен – заяви австралиецът.