Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел-Хамилтън би бил сензационен за Формула 1 проект, убедени са Марко и...

Фетел-Хамилтън би бил сензационен за Формула 1 проект, убедени са Марко и Екълстоун

3462
0

Хелмут Марко и Бърни Екълстоун са изцяло за събирането на Люис Хамилтън и Себастиан Фетел в един отбор. Подобна възможност се обсъжда, след като четирикратният световен шампион и Ферари обявиха, че ще се разделят след сезон 2020.

„Според мен Фетел-Хамилтън би бил сензационен за Формула 1 проект”, заяви съветникът на Ред Бул Марко

„Две звезди в един отбор, който, ако има същата доминация като преди, постоянно ще печели двойни победи. Това няма да е толкова добре за спорта. Но битката „Себастиан Фетел срещу Люис Хамилтън” ще мобилизира отново много фенове и зрители.”

„Аз, разбира се, говорих със Себ и прегледахме възможните варианти в Ред Бул, но такива не съществуват. Според мен той ще продължи да се състезава, ако отиде в отбор, където може да побеждава. Един четирикратен световен шампион вече е постигнал много в спорта си. Намира се в чудесна финансова позиция. И според мен в стила на Себ е по-скоро да спре да кара, отколкото да се озове в средняшки тим. Това ще е лошо развитие за спорта, но за човека Себастиан Фетел е най-доброто решение, ако не е в силен екип.”

Бърни Екълстоун вече изрази мнение, че би било добре за Мерцедес да вземе Фетел

Англичанинът вярва, че Люис Хамилтън не би имал проблем с германеца за свой съотборник.

„Бих искал да видя Себ в Мерцедес, и то срещу Хамилтън. Това според мен би било страхотно за спорта и хората, които гледат състезанията. Мисля, че двамата се разбират без каквито и да са проблеми. И двамата са супер таланти, така че би се получил един супер, супер отбор. Не виждам проблем с Люис, той не би се притеснил. Знам, че на Себастиан би допаднал много шанс да се състезава срещу него.”

Екълстоун допълни също така, че според него Ферари не постига успехи заради липса на лидери в отбора.

„Ситуацията с Михаел [Шумахер] във Ферари бе малко по-различна (спрямо тази на Фетел – б.р.). Веднъж го попитах: „Кой ръководи отбора?” Той ми каза: „Аз”. Там може би е разковничето за успехите по негово време. Проблемът при италианците е, че нямат много лидери… Човекът, който в момента е начело, (Матия Биното – б.р.) е отличен инженер, с отбора е от повече от 20 години.”