Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун съветва тима на Мерцедес да вземе Фетел

Екълстоун съветва тима на Мерцедес да вземе Фетел

2894
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Майкъл Потс

Бърни Екълстоун има съвет за всекиго и след трансферната въртележка от миналата седмица не се забави да препоръча на тима на Мерцедес да вземе Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион ще се раздели с Ферари след сезон 2020. По-рано тази година 89-годишният англичанин посъветва германеца да отиде в Макларън.

Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун; снимка: Майкъл Потс

„Раздялата на Ферари със Себастиан бе предвидима. Помежду им никога не е съществувала същата магия, каквато имаше между Михаел Шумахер и отбора”, заяви Екълстоун

„Шефовете на тима така и не подкрепиха Фетел по начина, по който го сториха за Шумахер. В настоящата ситуация в Мерцедес би трябвало да помислят да наемат един немски герой като Себастиан. Това би създало емоционален прилив на енергия за хората и би изпратило положителен сигнал към света. PR ефективността на Фетел в Мерцедес би била огромна.”

Шефът на Алфа Таури Франц Тост пък е убеден, че Фетел може да спечели още една титла

„Краят на едно винаги е началото на нещо друго. Много зависи от това какво място ще получи. Но Себастиан Фетел е пилот, който може да се бори за титла. За целта му трябва кокпит в някой от топ 3 отборите. Тогава би имал реален шанс. Познавам го доста добре и това със сигурност е целта му. Себастиан е само на 32, пилот с големи умения и още може да печели състезания, както и още една титла.”

Според Тост при състезател с толкова титли парите са вторичен фактор.

„Мотивацията е да се печелят надпревари, да си успешен. Себастиан не е пилот, който просто иска да присъства на стартовата решетка. Ако кара сега, ще иска да е в състояние да печели. Но постигането на тази цел зависи от това как ще се подредят нещата”, допълни той.