Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разногласия в Мерцедес относно привличане на Фетел?

Разногласия в Мерцедес относно привличане на Фетел?

6053
0
Люис Хамилтън, Себастиан Фетел
Люис Хамилтън и Себастиан Фетел; снимка: Майкъл Потс

Съдбата на Себастиан Фетел след сезон 2020 все още не е ясна и това поражда нови слухове дали в Мерцедес са склонни да вземат четирикратния световен шампион. Според последната информация, появила се в Италия, бордът на Даймлер се опитва упорито да вземе немския пилот в противоречие с желанията на спортния директор на щутгартския концерн Тото Волф. Люис Хамилтън пък предпочитал Валтери Ботас за свой съотборник.

Волф изключително категорично заяви в интервю за РТЛ, че най-важното нещо в настоящата ситуация е лоялността.

„Ценя Себастиан и като личност, и като пилот. Той е много прям, има подобни на моите ценности. Четирикратен световен шампион е, така че не смятам за необходимо да коментираме представянето му.”

„Ние обаче сме лоялни към настоящите си пилоти и не искаме да започваме преговори с тях, когато сезонът дори още не е започнал. Едва по-късно (след старта на надпреварите) може да се мисли нестандартно и да се види какво е възможно”, коментира Волф

„Разбира се, идване на Себ би било страхотно от гледна точка на факта, че е германец. Трябва обаче да останем верни на плана си. Лоялността е невероятно важна и е част от ценностите ни. В крайна сметка значение имат представянето и динамиката в отношенията между пилотите. Маркетинговият аспект също има роля и трябва да вземем предвид всички фактори.”

Преди дни той каза също така, че в Мерцедес мислят за развитието на Джордж Ръсел. Това накара съветника на Ред Бул Хелмут Марко да подхвърли репликата, че досега пилот от програмата на тима от Бракли за млади таланти не е сядал зад волана на „сребърна стрела”.

„При всичко случващо се през последните дни и седмици въпросът дали използваме правилно програмата си за млади таланти или не не ни е вълнувал. Последните 6 години отговарят на всички питания”, бе отговорът на Волф.

Същевременно в различни издания бе отбелязано, че Фетел и Волф буквално живеят един до друг в Швейцария, което би улеснило максимално каквито и да са разговори.