Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Льоклер много доволни след теста на Муджело

Фетел и Льоклер много доволни след теста на Муджело

2956
0
Себастиан Фетел, Муджело
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Тимът на Ферари направи тест на пистата Муджело. През половината ден зад волана на SF71-H от 2018 г. бе Себастиан Фетел, а следобед – Шарл Льоклер.

116 дни след зимните тестове в Барселона, Испания Фетел направи Гран при дистанция с колата. Льоклер вече бе „загрял“ с SF1000 по улиците на Маранело. Той за първи път кара на Муджело с болид от Формула 1, но познава трасето, тъй като се е състезавал там в малките формули.

Цялата сесия премина при условията и изискванията за безопасност, които ще се прилаган по време на състезателните уикенди този сезон.

„Страхотно е, че имах възможност отново да седна в болид след толкова дълго време, при това на такава писта“, сподели Фетел

„Радвам се, че най-после видях момчетата от тима.Според мен Муджело е сред любимите на всички пилоти трасета. Мисля, че трябва да дойдем тук за Гран при състезание тази година. Не бях карал тук от осем години и ми трябваха няколко обиколки, за да свикна с конфигурацията. След това управлението бе истинско удоволствие. Би било страхотно да има състезание на тази писта. Щеше да е още по-хубаво, ако феновете можеха да са на трибуните.“

Льоклер също изрази задоволство от свършената работа и от факта, че отново е на истинска писта

„Беше невероятно отново да съм на реално трасе. Липсваше ми! По време на тази дълга пауза бях доста зает с онлайн състезания, но ми трябваше физическото усещане за скорост. Денят бе още по-забележителен поради факта, че за първи карах на такова впечатляващо трасе като Муджело с болид от Формула 1. Сега гледаме напред към сезона – от следващата седмица нещата стават сериозни!“, коментира Шарл.