Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Нюи благодариха лично на Рено във Вири-Шатийон

Фетел и Нюи благодариха лично на Рено във Вири-Шатийон

21
0
Бернар Рей,Ейдриан Нюи,Жан-Франсоа Кобе,Карлос Тавареш,Кристиан Хорнер,Роб Уайт

Световните шампиони Ред Бул и Себастиан Фетел благодариха лично на производителя на двигателите, помогнали на тима да триумфира за втора поредна година и в двата шампионата от Формула 1. Немският пилот заедно с шефа на тима Кристиан Хорнер, конструктора Ейдриан Нюи и съветника Хелмут Марко посетиха фабриката във Вири-Шатийон, където да изразят признателността си към хората, предоставили им един от най-сигурните двигатели в Гран при.

Общата работа на Милтън Кийнс и Вири е фантастична и те непрекъснато се стараят да направят моторите все по-добри и по този начин да дадат възможност на Ейдриан и хората му да направят максимално добро шаси. Нивото на отдаденост тази година бе изумително. Ако нещо бе различно в отбора ни през изминалия сезон, то това е работата в екип – коментира Фетел.

Нюи работи с Рено и в предишни етапи от кариерата – още от 1991 г. От компанията му направиха невероятен подарък: скулптура, сглобена от части от различни двигатели, печелили състезания. Конструкторът има 7 титли при конструкторите заедно с френския производител, както и шест пилотски корони.

Работих с Рено още през 90-те години и бях впечатлен от всичко във Вири-Шатийон. Те бяха изключително важна част от развитието на RB7 и съм безкрайно доволен, че имам шанса да благодаря на всички зад кулисите, допринесли толкова много за успехите ни – каза Нюи.

Тандемът Ред Бул – Рено има 27 победи, 38 полпозишъна и две последователни двойни победи в шампионата. Тази година бе обявено петгодишно продължаване на контракта им.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter