Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Ред Бул недостижими в последната тренировка на Каталуния

Фетел и Ред Бул недостижими в последната тренировка на Каталуния

71
0

Себастиан Фетел и колата на Ред Бул RB6 демонстрираха невероятна скорост в последната тренировка преди днешната квалификация за Гран при на Испания. Утре с нея на пистата Каталуния край Барселона започва европейската част от сезона на Формула 1. Фетел бе с цели 7 десети от секундата по-бърз от съотборника си Марк Уебър, който пък остана с второ време в последния час, но постигнато с по-твърдите гуми за този уикенд. Куриозно бе, че дори този резултат на австралиеца бе по-добър от постиженията на пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън, останали съответно трети и четвърти, изоставайки на повече от една десета от времето на Марк в последните си бързи обиколки в края с меките гуми софт. След тях, пак с меките гуми, се наредиха и колегите им от Мерцедес и Ферари.

Така, както каза снощи Фернандо Алонсо, ако времето не се развали днес или Ред Бул не объркат нещо сериозно в настройките, вероятно ще бъдат недостижими и в квалификацията.

Неочаквани промени винаги може да обърнат хода на събитията, но тази сутрин всичко се разви в полза на тима на Кристиан Хорнер и колите на Ейдриън Нюи.

Тренировката започна при хладно, но сухо и слънчево време и пистата бързо се загря от 14 до 24 градуса. Не всичко обаче бе изсъхнало от поредния дъжд и стъпвайки един след друг на мокрите бордюри, от трасето на 4-ия завой Репсол излетяха и се удариха в гумите Камуи Кобаяши и Виталий Петров.

Механиците оправиха Заубер-а на японеца, но Рено-то на руснака бе много по-тежко разрушено и не бе ясно дали ще е готово за квалификацията.

Тренировката бе спряна и след като бе подновена в средата на времето, Алонсо пръв от лидерите сложи сместа софт на колата си, но попадна в трафик и не постигна добро време в първите си обиколки, като бе пети. Пилотите пред него бяха още с твърдите гуми. Михаел Шумахер пробва мекия тип малко преди края, като в това време Нико Розберг бе още с твърдия, за да се направи сравнение. Съвсем в последните минути всички бяха с единствения комплект меки гуми за тази тренировка, като Уебър тръгна страхотно с топвреме в първи и трети сектор, но се наложи да намали сериозно заради спрелия до мантинелите с повреда Адриан Сутил (Форс Индия). Колата на германеца бе отстранена и без да внимава толкова, Фетел направо отвя всички в края на времето.