Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Уебър вдигнаха покривалото на новия Ред Бул RB5

Фетел и Уебър вдигнаха покривалото на новия Ред Бул RB5

173
0

Ред Бул Рейсинг показаха новия си автомобил на специална церемония в Испания. Малко по-рано днес пилотите Себастиан Фетел и Марк Уебър вдигнаха покривалото на новия RB5 на пистата Херес.

Болидът с двигател Рено е с дизайн на Ейдриън Нюи и с него тимът вярва, че ще може да направи така нужната му крачка напред през този сезон.

Шефът на отбора Кристиян Хорнер смята, че без съмнение целта им през предстоящия сезон ще е да последват стъпките на по-малкия си брат, отбора на Ред БулСкудерия Торо Росо и също да постигнат победа.

„През 2009-та ще се опитаме да извлечем полза от по-голямата стабилност, с която разполагаме от гледна точка на това, че всички ключови фигури в техническия ни екип са с нас от поне две години. Нека не забравяме, че те създадоха кола, която спечели Гран При през 2008-ма, в ръцете на Себастиан Фетел и Скудерия Торо Росо”,
заяви Хорнер.

„Няма причина да мислим, че не можем да го направим отново и при новите правила. Промените в правилника почти съставиха нова формула за спорта и ще бъде интересно да видим как тимовете ще ги интерпретират.”

Също така, Хорнер вярва, че намаляването на разходите, предприети през зимата ще бъдат от особена полза за Ред Бул.

„Промените причиниха няколко прекъсвания на работния ни процес. Но те ще помогнат на тимовете производители за намаляване на разходите им, най-вече относно персонала.”

Дизайнът, който Ейдриън Нюи е създал, разбира се е повлиян от промените в правилата относно аеродинамиката. Двигателят е на Рено, като на французите бе позволено да правят различни подобрения по него по време на процеса на сработването му с шасито.

Фетел ще бъде първият пилот, който ще тества новата кола днес, преди Уебър да седне в кокпита в сряда. Това ще е първият път, в който той ще застане зад волана на кола от Ф1, след като счупи лошо десния си крак в инцидент в края на миналата година.