Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Уебър гости на откриването на Ред Бул Ринг

Фетел и Уебър гости на откриването на Ред Бул Ринг

58
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

Реновираната писта Йостеррайхринг ще бъде открита официално тази неделя, като вече има и ново име – Ред Бул Ринг. Трасето, известно и като А1 Ринг, бе купено от Дитрих Матешиц и напълно обновено, а специални гости на церемонията ще са Себастиан Фетел, Марк Уебър, Кристиан Хорнер и Ейдриан Нюи.

Събитието ще включва демонстрация на болид от Формула 1, на няколко исторически от Гран при и на летателния екип на Матешиц.

В района са построени различни нови съоръжения, трасе за картинг, както и два хотела и кънтри клуб. Гран при на Австрия не е в календара на Формула 1 от 2003 г.

Оригиналната Йостеррайхринг е открита през 1969 г., а страната има традиции в спорта в лицата на пилоти като Йохен Ринд и Ники Лауда.

Едно от последните състезания на А1 се прочу негативно заради отборните заповеди в екипа на Ферари през 2002 г. Тогавашният спортен директор на Скудерията Жан Тод нареди по радиото на Рубенс Барикело да пусне Михаел Шумахер в името на борбата за шампионата. Избухна грандиозен скандал, довел до забрана на нарежданията от бокса. Последната Гран при там бе спечелена също от седемкратния световен шампион.

Виж видео от събитието.