Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел игнорирал заповеди от бокса

Фетел игнорирал заповеди от бокса

20
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Ръководството на Ред Бул и Себастиян Фетел щели да имат сериозен разговор след Гран при на Малайзия, защото според последните слухове Фетел не се е съобразил със заповедите на отбора. Двукратният световен шампион сподели, че проблеми с радиовръзката са му попречили по време на състезанието. От екипа пък използвали старомодния вариант с дъската от питоула, но и тези съобщения останали незабелязани. От отбора искали Фетел да остане на пистата и да не завърши състезанието, след като стана ясно след сблъсъка с Картикеян той няма да вземе точки. Това би позволило на екипа да сложи нова скоростна кутия в колата му за предстоящото състезание в Китай.

От Ред Бул инструктираха по радиото Фетел да спре (в случай, че връзката все пак се получи) заради прекалено висока температура на спирачките. В последствие обясниха, че заради повредата Фетел не е чул, но на снимки ясно се вижда иструкцията на питборда, която гласи „Stay out – остани отвън“ и която е показана в последната обиколка.

„Разбира се, че можеше да спестя на колата последните метри, но исках да видя карирания флаг“, обясни след състезанието Фетел. „Смятам, че така трябва да бъде.“

Вестник Билд първи повдигнаха въпроса за неизпълнението на заповедите от бокса, което Кристиян Хорнер коментира с думите:

„Ще поговорим за това.“

Фетел е привикан в края на седмицата в Милтън Кийнс, където да му бъде обяснено, какъв е редът в отбора. Официалното обяснение било, че той ще е там, за да се подготви в симулатора за Гран при на Китай.

Италианският вестник La Repubblica, обяснява в днешен материал, който окачествява сезона за Фетел до момента като кошмар. Според италианците доминиращият през миналата година шампион се бил превърнал в един от всички пилоти. Интересното е, че все пак Фетел има един подиум от две състезания, което едва ли се връзва с определението „кошмар“ при положение, че второто състезания бе при форс мажорни обстоятелства.