Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел имал проблем с двигателя по време на състезанието в Унгария

Фетел имал проблем с двигателя по време на състезанието в Унгария

35
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел е имал малък проблем с двигателя Рено в своя Ред Бул по време на Гран при на Унгария, разкриха от екипа, поддържащ моторите в тима на Дитрих Матешиц.

Случи се в състезанието, не беше за дълъг период, но трябва да проверим какво точно стана, тъй като определено имаше проблем – обясни Сирил Дюмон от Рено. – Наистина съжаляваме за това.

В крайна сметка обаче световният шампион се качи на подиума, след като неговото решение да не сменя гумите си с интермедии се оказа правилно спрямо това на съотборника му Марк Уебър.

Особено сложно състезание, най-вече що се отнася до условията, променящи се в рамките на надпреварата – заяви шефът на отбора Кристиан Хорнер. – Първоначално Люис [Хамилтън] бе много бърз, загубихме няколко позиции спрямо Макларън-ите, след това възстановихме в известна степен темпото си и направихме някои добри спирания в бокса. Решителният момент бе избора ни да заложим на по-твърдите гуми при последния питстоп, което изведе Себастиан в наистина добра позиция. Заваля за няколко тура и се чудехме дали да остане на трасето или да го приберем. Само за тези обиколки интермедиите бяха правилният избор и Марк реши да ги използва, но със Себастиан рискувахме да продължи и това се оказа правилният вариант. Валежът спря и втора позиция е положителен резултат за него. За съжаление Марк изгуби места точно при финалния си бокс, иначе също щеше да е на подиума. Но в подобни ситуации не разполагаме с кристална топка, за да разберем предварително коя стратегия ще е печеливша. Беше разочароващо да изтървем позиция спрямо Люис накрая, а и изостаналите пилоти определено допринесоха за това, но Марк бе наистина много силен в последните 7 тура. Сега започва лятната ваканция и всички получават заслужена почивка преди да се върнем на писта – на Спа в края на август -допълни разясненията англичанинът.