Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел имал проблеми със задните гуми, катастрофално състезание за Льоклер

Фетел имал проблеми със задните гуми, катастрофално състезание за Льоклер

2399
0
Себастиан Фетел
Фетел пред Ботас, снимка: Спас Генев

Себастиан Фетел се оплака, че проблеми със задните гуми в края на състезанието в Монако не са му дали възможност да притисне Люис Хамилтън и Макс Верстапен. Двамата спореха за първото място, като се стигна и до контакт между тях.

В крайна сметка шампионът удържа лидерството и спечели, а Макс бе класиран 4-и заради наказание от 5 секунди за инцидента в бокса с Ботас. Така Фетел се нареди 2-и, което е най-доброто му класиране от началото на сезона.

„Беше тежко състезание. Мислех, че ние имахме добър питстоп, но този на Макс трябва да е бил невероятен и двамата с Ботас се удариха в питлейна, заяви Фетел.

– Мислех, че това е добре за мен. Успяхме да се възползваме от спуканата гума на Валтери, която беше разочароваща за него.

След това се опитвах да съм в челото и да поставя под напрежение пилотите пред мен. С наказанието на Макс се опитахме да останем в битката.„

Фетел обаче, както и пилотите пред него, е имал проблеми с гумите. Но докато Хамилтън и Верстапен имаха такива с предните гуми, при Себастиан те са били със задните.

„Имах трудности в края на състезанието, обясни пилотът на Ферари. – Исках да поставя пилотите пред мен под напрежение. Тя бяха в по-лоша позиция от моята, но аз имах проблеми със задните гуми, които започнаха да прегряват.”

Другият пилот на Ферари Шарл Льоклер обаче отпадна от състезанието.

Той се сблъска с Хюлкенберг в началото при опит да го изпревари, след което спука гума. Оказа се, че има и много повреди по колата и в крайна сметка той се прибра в бокса и не завърши домашната си надпревара.

„Беше много трудно състезание, обясни Льоклер пред Sky Sports. – Както казах и преди надпреварата, трябваше да поемам много рискове. Това и направих. В началото беше забавно. За жалост обаче всичко приключи катастрофално. Но така става понякога в Монако.”