Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Имаме доста работа преди състезанието

Фетел: Имаме доста работа преди състезанието

48
0
Себастиан Фетел

Себастиян Фетел изрази надеждата си, че представянето на неговия отбор Ред Бул ще е значително по-добро в съботния ден. Освен двете петъчни тренировки, започнали на мокро германецът трябваше да се бори с управлението на колата си, като сутринта завърши едва на 11-а позиция. Във втората сесия резултатът му не се подобри кой знае колко (10-и), но въпреки това световният шампион бе значително по-доволен.

Мокрото трасе означаваше по-малко обиколки и съответно по-малко време за намирането на правилните настройки.

„Може би не направихме всичко, което трябваше да направим по програма, но като цяло сме доволни“, заяви Фетел след края на втората сесия днес. „Сутринта нещата не бяха както трябва, не бях доволен от поведението на колата. Следобед успяхме да подобрим нещата, но заради метеорологичните условия не успяхме да направим достатъчно обиколки. Но това малко или много важи и за останалите.

Малкото време, което имахме следобед бе използвано добре. От нас зависи, да намерим правилните настройки и да разберем поведението на колата при тези условия на пистата. Надяваме се да сме много по-бързи утре.“

Фетел обясни, че все още е трудно да се разбере, какво е съотношението на силите, като неговите надежди са да влезе в последната част от квалификацията в съботния ден и да даде максимума от себе си.

„В края на втората сесия бе лудница. Имаше много трафик накрая, когато пистата изсъхна и е трудно да се каже, кой къде е .

Трябва да анализираме всичко, да видим скоростите, кой е карал с DRS и кой без, кой с колко гориво на борда е бил. Много е трудно да се каже, какво е съотношението на силите. Целта за утре е класиране за третата част на квалификацията, пък после ще видим.

Ще е добре, ако сме в челото и сме в позиция да контролираме състезанието. Но има още много работа до тогава. Днес не започнахме по най-добрия начин, но следобед бе по-добре. Имаме още работа преди състезанието.“