Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел избран от шефовете на отборите за пилот на годината

Фетел избран от шефовете на отборите за пилот на годината

29
0
Себастиан Фетел

След като стана най-младият двукратен световен шампион, Себастиян Фетел логично започна да обира награди от всевъзможни класации. Последната е признанието на тим шефовете във Формула 1. Според тяхното мнение, той бе не само най-успелият, но и най-добрият пилот за изминалия сезон.

„За мен щеше да е изненада, ако друг пилот, а не Себастиян, бе избран за най-добър“, заяви след обявяването на резултатите Кристиян Хорнер. Британецът, както десет негови колеги (Франц Тост от екипа на Торо Росо реши да не участва в гласуването) своето подреждане на топ 10 за сезона на проведената от Аутоспорт анкета.

В крайна сметка Аутоспорт съобщи резултатите, като в листите за топ 10 пилотите са получавали точки според актуалната във Формула 1 в момента схема (25 т. за 1-во място, 18 т. за второ и т.н.). Фетел печели надпреварата с 241 точки, следван от Дженсън Бътън с 200 т., Фернандо Алонсо (188 т.), Люис Хамилтън (122 т.) и Нико Розберг (90 т.)

Седемкратният шампион Михаел Шумахер за разлика от миналата година успя да влезе в топ 10 като се класира десети с 23 точки.