Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел изключително щастлив след първата си победа на родна земя

Фетел изключително щастлив след първата си победа на родна земя

47
0
2013,Нюрбургринг,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел спечели за първи път състезание в родината си и очаквано бе изключително щастлив след края на надпреварата на пистата Нюрбургринг.

„Невероятно! Най-накрая успях, изключително съм щастлив“, радваше се Фетел по време на награждаването. „Първо искам да благодаря на всички фенове за невероятната подкрепа по време на целия уикенд. В края забелязах ясно еуфорията по трибуните, но се опитах да не отклонявам вниманието си, защото знаех, че последните обиколки ще са много важни, дори и последната.

Щастлив съм, че състезанието приключи след 60, а не след 62 обиколки. Винаги искаш да свърши по-бързо, когато си подложен на подобно напрежение. Колите на Лотус бяха много бързи в днешния ден и се справиха с гумите по чудесен начин. Може би по-добре от всички останали. Затова бе много трудно през цялата надпревара.

Кими натискаше здраво в последните няколко обиколки. В средата на състезанието имахме проблеми със системата KERS, но за радост след няколко обиколка работата и се възстанови. Това със сигурност ми помогна в края да защитя позицията си.

Направих добър старт, след който успях да поведа. За радост в последствие бяхме в състояние да контролираме състезанието. Бе важно да сме отпред, за да можем да реагираме на ходовете на конкурентите. Дадох всичко от себе си в днешния ден и за радост това се оказа достатъчно.“