Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Къде, по дяволите, трябваше да отида?

Фетел: Къде, по дяволите, трябваше да отида?

4123
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел бе вбесен от решението на стюардите на Гран при на Канада, които добавиха 5 секунди към времето му в състезанието заради опасно връщане на пистата. Това означаваше, че пилотът на Ферари загуби победата в състезанието.

Германецът дълго време протестираше по радиото срещу санкцията. Обясни, че не е видял Люис Хамилтън при връщането си на трасето. Каза: „Те ни крадат състезанието!”

„Трябва да си напълно сляп, за да мислиш, че може да се мине през тревата и да контролираш автомобила. Извадих късмет, че не ударих стената. Къде, по дяволите, трябваше да отида? Сбъркан свят, казвам ви. Не е честно. Няма да се успокоя. Не е честно. Ядосан съм и имам правото да съм. Не ми пука какво ще кажат хората”, заяви още Себастиан по радиото.

След финала той заряза автомобила си вместо да го прибере в затворения парк и директно се прибра при тима си. След това се върна, смени обозначаващите табели пред Мерцедес-а на Хамилтън и празното място, където по принцип трябваше да е неговото Ферари и се качи на подиума.

На почетната стълбичка англичанинът придърпа съперника си на най-високото стъпало. Фетел обаче се върна на това за втората позиция.

„Състезанието бе чудесно, публиката – страхотна. Направихме великолепно шоу. Но трябва да питате хората за това, което стана”, бе първият коментар на Фетел след надпреварата.

Той каза също така, че публиката не трябва да освирква Хамилтън, тъй като вината в случая не е негова.