Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Малко са ни мокрите гуми

Фетел: Малко са ни мокрите гуми

35
0

С много съкратено програма бе и отборът на Ред Бул по време на първите тренировки в Япония. Пистата Сузука би трябвало да пасва добре на тима според предварителните прогнози, но днес бе трудно да се установи дали това е точно така заради дъжда.

– В първата тренировка бе твърде сухо за гуми за напълно мокра писта, а накрая не беше и за интермедии, но пък в същото време се оказа прекалено мокро за сухи. Според мен основният проблем на всички бе, че са ни малко мокрите гуми. Затова и толкова малко се караше днес. Във втората имаше прекалено много вода на трасето и никой не искаше да поема рискове. Едва към края дъждът понамаля, така че излязохме да проверим дали всичко по колата е наред – бе коментарът на Себастиан Фетел.

Съотборникът му Марк Уебър допълни, че не може просто да се въртят обиколки при лимитираното количество мокри гуми.

В следобедната сесия екипите дотолкова нямаха работа, че механиците се забавляваха, правейки си хартиени лодки и организирайки импровизирани състезания коя ще доплава най-далеч в питлейна. За тяхно съжаление твърде съвестен маршал изхвърли плавателните съдове и им съсипа забавлението.