Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Мисията ми е да върна титлата при Ферари

Фетел: Мисията ми е да върна титлата при Ферари

52
0

Себастиан Фетел заяви, че мисията му във Ферари е да направи тимът отново шампион. Германецът се присъедини към Скудерията този сезон и донесе на тима 3 победи, допринасяйки много за възраждането на екипа след трудния сезон 2014.

Себ също така призна, че е започнал да се съмнява в собствените си възможности през миналата година, когато беше победен в Ред Бул от съотборника си Даниел Рикиардо.

„Наистина през 2014 г. започнах да се съмнявам в собствените си възможности, заяви Фетел. – Не ме е срам да си го призная, защото който каже, че никога не му се е случвало, значи лъже. Истината е, че проваленият сезон 2014 ме убеди да напусна Ред Бул и да започна разговори с Ферари.”

„Щастлив съм как всички във Ферари ме приеха в семейството си, чувствам се като един от тях. Те ми помогнаха и сега се чувствам като прероден на пистата. Готов съм да се боря за всяка позиция и всяка победа, за да върнем всички заедно световната титла в Маранело. Не го казвам, за да се харесам на хората, а защото съм го приел като мисия.”