Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел може да промени мнението си относно маневрата на Квят, твърди Хорнер

Фетел може да промени мнението си относно маневрата на Квят, твърди Хорнер

54
0

Себастиан Фетел може и да промени мнението си относно маневрата на Дани Квят в първия завой в Гран при на Китай. Това смята спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер. Фетел завърши 2-и в надпреварата, изпреварвайки в края именно Квят (3-и).

При инцидента пилотът на Биковете атакува съперника си от вътрешната страна на завоя, след което, за да избегне удар, германецът отиде вляво и се блъсна в съотборника си Кими Райконен, губейки и доста позиции. След финала Фетел беше ядосан от маневрата на руснака, определяйки я като самоубийствена, а самият пилот като луд.

„Когато Себ види добре ситуацията, може и да промени мнението си, заяви Хорнер. – Имаше голямо празно пространство от вътрешната страна, като пилотите на Ферари бяха заети в битката си помежду им. И Квят се възползва от ситуацията. Това беше състезателен инцидент, не виждам нищо нередно в него.”

Спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене не обвини Квят за случилото се, определяйки го също за състезателен инцидент, в който никой не е действал умишлено. „Да сочиш с пръст някой (относно инцидента) не е коректно, заяви Аривабене. – Квят правеше своето състезание, влизайки в завоя с висока скорост. Мисля, че Себ и Кими правеха същото. Това е състезание, не е игра на Монополи.”