Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Можем да спечелим в Монако

Фетел: Можем да спечелим в Монако

60
0

Себастиан Фетел смята, че може първата победа за отбора на Ферари да дойде в Гран при на Монако след по-малко от две седмици. Пилотите на Скудерия не да спечелят нито веднъж от началото на 2016, а в Испания където пилотите на Мерцедес се удариха и отпаднаха в първата обиколка,  победата взе Макс Верстапен с Ред Бул, а Райконен и Фетел завършиха 2-и и 3-и.

”Можем да стигнем до първата си победа за сезона в Монако, заяви Фетел. – Със сигурност Мерцедес остават фаворити преди всяка Гран при и тази година, но видяхме какво се случи в Барселона тази неделя. Формула 1 е спорт, в който победите не зависят само от това дали си най-бърз. Съжалявам за пропуснатия шанс да спечелим още в Испания. След удара на Розберг и Хамилтън бяхме длъжни да направим двойна победа.

Лошото представяне в квалификацията на двамата с Кими и недобрата стратегия в състезанието в неделя ни лишиха от този шанс. Все още сме по-бързи от Ред Бул и очаквам основният ни конкурент до края на годината да остане само тимът на Мерцедес. Те ще направят опит веднага да се върнат към победите и нашата основна задача сега е да не позволим това да се случи.“

Себастиан бе попитан и дали смята, че още има шанс да се пребори с пилотите на Мерцедес, на което той отговори: „Смятам, че имаме шанс да. Не сме в най-добрата позиция в момента. Не сме и фаворити за Монако, където отново такива ще са Мерцедес, но ние се трудим много и ако се появи шанс за победа се опитваме да се възползваме.”

Фетел заяви още, че потенциалът на Ферари е по-голям от показаното до момента в шампионата и вметна, че за отбора ще бъде важно да си подобри работата с гумите в съботните дни: „Смятам, че теста на Каталуня е страхотен шанс за нас, защото условията ще са почти същите, каквито бяха и в състезанието. За никой не е тайна, че имаме проблеми, но трябва да гледаме позитивно на нещата.”