Начало Formula 1 News Фетел може да получи по-голямо наказание при ново разглеждане на инцидента, смята...

Фетел може да получи по-голямо наказание при ново разглеждане на инцидента, смята Волф

3433
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка. Спас Генев

Себастиан Фетел може да получи по-голямо наказание при ново разглеждане на инцидента между него и Люис Хамилтън в Канада. Това смята спортният шеф на Мерцедес Тото Волф.

Пилотът на Ферари беше наказан с 5 секунди за опасно връщане на пистата и блокиране на съперник. Така той загуби победата и тя отиде при Люис Хамилтън от Мерцедес.

От Скудерията вече обявиха, че няма да обжалват самото наказание на Фетел. Но проучват възможността за ново преглеждане на инцидента при намирането и представянето на нови факти и доказателства по случая.

„Наказанието не може да бъде отменено, каза Волф пред вестник Osterreich. – В най-лошия случай стюардите, преглеждайки данните, може да обявят, че е нужно по-голямо наказание. Говорих с Матиа Биното. Той смята, че случилото се не заслужава наказание. А аз смятам, че той напълно греши.

В действителност Фетел излетя от пистата и след това се върна. Той погледна в огледалото и притисна Люис към стената. Ако Хамилтън не беше натиснал спирачките, двамата с Фетел щяха да се ударят. Затова наказанието пасва на ситуацията.”

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.