Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Можем да сме горди от постигнатото днес

Фетел: Можем да сме горди от постигнатото днес

36
0
Кими Райконен,подиум,Себастиан Фетел

След наказанието през вчерашния ден Себастиян Фетел трябваше да стартира от бокса в днешното състезание на пистата Яс Марина. Дори това обаче не успя да го спре и той успя да се качи на подиума, въпреки известни проблеми в началото.

„Трябваше да приемем наказанието, въпреки че не ни бе приятно“, обясни Фетел след състезанието. „Искам да подчертая, че не сме се опитали по никакъв начин да добием някакво предимство. Има някаква грешка и ние бяхме наказани жестоко за нея. Бе ясно, че трябва да дадем всичко от себе си, за да успеем да влезем в точките.

По принцип е достатъчно да минеш един път през цялата решетка до върха, но днес ние трябваше да го направим два пъти. Първите обиколки не бяха лесни. Исках да се справя по най-бързия начин с колите в задната част и да се придвижа до върха, за да не изостана много. За съжаление обаче повредих предното крило, което не бе идеалният вариант.

По време на излизането на първата кола за сигурност тотално потроших предното си крило. Беше просто малшанс. Бях изненадан от внезапното спиране на Даниел Рикиардо. Свих в дясно и ударих табелата за начало на DRS-зоната. Ако бе станало 50 метра по-напред или назад нямаше да имам този проблем. Така че трябваше отново да мина през цялата колона. Така че бе ясно: всичко или нищо.

Много бе трудно да изпреваря Дженсън. Очаквах, че ще бъде по-лесно, може би заради по-бавните коли преди него. С него обаче направихме наистина много оспорван двубой. В крайна сметка успях.

Състезанието бе добро за мен, но ми достави много удоволствие. Имахме много добро темпо, но със сигурност второто излизане на колата за сигурност ни помогна. Но аз вярвах още от началото на състезанието, че мога да се кача поне на подиума.

В началото моята цел бе много далеч, но имахме достатъчно скорост и целият отбор се бори фантастично. Днес загубихме много малко точки. Видяхме колко бързо може да се обърнат нещата. Ако бях стартирал трети, състезанието вероятно щеше да се развие различно. Може да сме много горди от постигнатото днес.“