Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Можеше да се представя и по-добре в последната част

Фетел: Можеше да се представя и по-добре в последната част

39
0
Себастиан Фетел

Новоизлюпеният двукратен световен шампион Себастиян Фетел за пореден път показа, че се намира в прекрасна форма. Германецът спечели без особени проблеми квалификацията днес, като постигна време от 1:24.178 мин. и остави втория Люис Хамилтън на 0,3 сек. зад себе си.

„Квалификацията не бе лесна“, заяви Фетел. „Видя се в края на последната част, че тимовете използват различни тактики, за да се справят с гумите. Някои пилоти завъртяха под две летящи обиколки. Ние пък бяхме уверени в себе си, че можем да успеем и с една, въпреки че тогава бе трудно да се постигне добро време в първия сектор. Мисля, че можех да подобря още времето си.

Като цяло обаче съм много доволен от представянето си, въпреки че както вече казах третата част не бе съвсем идеална. Все пак хубавото е, че утре ще стартираме от първа редица за състезанието.

Мисля че ни предстои дълго и трудно състезание, в което много неща могат да се случат. Мисля, че ще има много изпреварвания. Мисля също така, че това е бил основния замисъл при изграждането на това прекрасно трасе.“