Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с 3 хилядни пред Хамилтън в последния ден от тестовете

Фетел с 3 хилядни пред Хамилтън в последния ден от тестовете

4651
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Себастиан Фетел с Ферари беше най-бърз в последния 8-и ден от тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня. Германецът записа 1:16.221 мин с най-меките гуми C5, което е най-добрият резултат в изпитанията за всички дни изпитания.

Той обаче беше само с 3 хилядни пред втория Люис Хамилтън с Мерцедес. Световният шампион записа топвремето си с C5 също в квалификационна симулация. Фетел обаче спря на 3-и завой 1 час и половина след началото на следобедната сесията с електрически проблем. Това доведе до спиране на сесията.

На 0.340 сек от Фетел трети се нареди Валтери Ботас с Мерцедес със същите гуми. Финландецът кара за Сребърните стрели в сутрешната сесия. Повечето пилоти в нея именно квалификационни опити с меки гуми. Тогава бяха записани и повечето от най-добрите резултати.

Също с C5 с 4-о време завърши Нико Хюлкенберг с Рено, следван от Данил Квят с Торо Росо, Карлос Сайнц с Макларън, Грожан с Хаас, Рикиардо с Рено и Райконен с Алфа Ромео. В края на сутрешната сесия финландецът спря на пистата и предизвика червени флагове.

Много добро време с C3 гуми, средни по-твърдост, записа Макс Верстапен от Ред Бул – 1:17.709 мин. Проблем с изпускателната система обаче попречи на холандеца да участва в следобедната сесия. Така той завърши деня само с 29 обиколки.