Начало Други Фетел на демонстрация в Берлин и в Състезанието на шампионите

Фетел на демонстрация в Берлин и в Състезанието на шампионите

51
0
Race of Champions,Състезание на шампионите

Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще е доста зает през този уикенд. Утре пилотът на Ред Бул ще участва в демонстрация в Берлин, където и ще празнува титлата си от този сезон. Улица 17 юни ще бъде превърната в писта за 23-годишният германец, а по време на карането той ще премине покрай Бранденбургската порта и улица Ицхак Рабин. В шоуто са предвидени още парад, каскади и т.н.

След приключване на демонстрацията Себ за пореден път ще е част от събиращото огромен зрителски интерес Състезание на шампионите. Тази година то се провежда на стадион Еспри Арина в Дюселдорф, където тренировките вече започнаха. Утре вечер е съревнованието по нации, а в неделя по обед – битката между някои от най-изтъкнатите автомобилни състезатели. Сред тях освен двамата немски шампиони са още рекордьорът по титли в ралитата Себастиен Льоб, четирикратният първенец в Гран при Ален Прост, легендарният мотоциклетист Мик Дуън, Хейки Ковалайнен, Анди Приол, Том Кристенсен и т.н.

Надпреварите ще се излъчват пряко по Motors TV (според предварителната информация) за разлика от предишни години, когато можеше да се наблюдават значително по-достъпно по Евроспорт. Организаторите предлагат и онлайн pay-per-view вариант на стойност 4,99 евро за уикенда. Той ще бъде достъпен на www.raceofchampions.com и www.freecaster.tv.