Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел на посещение в технологичния център на Рено

Фетел на посещение в технологичния център на Рено

33
0
Гиянкур,Ред Бул,Рено,Себастиан Фетел

В 3-седмичната пауза между Гран при на Малайзия и Китай освен за почивка световният шампион Себастиян Фетел намери време и за да посети технологичния център на партньорите от Рено в Гиянкур (на 20 км западно от Париж), където се развиват бъдещите серийни модели на французите. За разлика от халетата на Вири Шатийон на юг от френската столица, работата в Гиянкур е насочена към дизайна, сигурността и икономическата страна на автомобилостроенето.

Председателят на отдела по дизайн, Лорен ван ден Акер и Франсоа Френет, шеф на завода на Рено в региона Ил дьо Франс, поздравиха двукратния шампион във високотехнологичния център. Фетел имаше възможност да надникне и в бъдещето, като му бяха показани предстоящите да излязат на пазара модели на фирмата.

След направената обиколка в центъра, германецът бе приветстван от 11-те хил. работници, трудещи се там. Те имаха възможност да му задават и въпроси, на които Фетел отговори откровено и с чувство за хумор. В последствие Фетел говори и със Сирил Дюмон, инженерът който отговаря за двигателите на Ред Бул за представянето на тазгодишния болид RB8. Последната среща бе с Реми Тафен, ръководител на екипа отговарящ за Формула 1.

„Бил съм многократно във Вири Шатийон, където се правят двигателите за нашите автомобили“, обясни Фетел след края на обиколката. „За първи път обаче идвам тук и виждам, как се прави концепцията и развитието на един бъдещ модел. Бе много интересно преживяване за мен. Както за всеки външен посетител, така и аз трябва да бъда мълчалив за нещата, които съм видял, но мога да разкрия, че тук се работи по невероятни концепции.

Изключително приятна бе и срещата със служителите в центъра. Не мога да се отблагодаря на всеки един по отделно, но се надявам, че те знаят, че са част от нашия успех.“