Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел начело през втория ден в Барселона

Фетел начело през втория ден в Барселона

32
0

Себастиан Фетел записа най-добро време през втория ден от изпитанията в Браселона. По този начин германецът дебютира по перфектен начин за новия си екип Ред Бул.
Топ резултатът на Фетел бе 1:19.751, а веднага след него се наредиха всичките три коли на по-малкия тим на Дитрих Матешиц – Торо Росо. Втори остана лидерът от първия ден Такума Сато, а трети и четвърти се класираха Себастиен Бурде и Себастиан Буеми. Всички те се стремят да покажат максимума от възможностите си, тъй като спорят за титулярно място в Торо Росо.
Сред най-бързите петима успя да се намести и тест пилотът на Макларън Гари Пафет. Той работи и с двете коли МР4-23 и МР4-23К, т.е. тестова кола със системата KERS (Kinetic Energy Recovery System). Всъщност Пафет се прехвърли в МР4-23, след като в болида със системата за пестене на енергия и последващото й превръщане в допълнителна мощност, се появи маслен теч.
Шести се нареди титулярът на BMW Заубер Роберт Кубица. Той продължи с изпитанията на междинния болид на баварците и аеропакетът за 2009 г. Нико Розбер, който бе единственият тестващ за Уилямс през този ден, остана на седма позиция след поляка.
За Хонда тестваха Дженсън Бътън и Лукас ди Граси, които останаха респективно на осмо и десето място.
Зад волана на болидите на Рено отново бяха Нелсън Пикет младши и Гиедо ван дер Гарде. Въпреки малко по-ниските температури и двамата нямаха проблеми на пистата и предоставиха на екипа си необходимата информация, свързана със сликовете на Бриджстоун.
Тест пилотите на Ферари Лука Бадоер и Марк Жене се класираха съответно 12-ти и 13-ти. Първият се бе концентрирал върху подобряване издръжливостта на двигателя и скоростната кутия, а вторият работеше по настройките на болида.
Педро де ла Роса, който за първи път кара кола на Форс Индия, остана в дъното на таблицата.