Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел най-бърз преди квалификацията

Фетел най-бърз преди квалификацията

45
0
Себастиан Фетел

Световният шампион Себастиан Фетел демонстрира реалното квалификационно темпо на Ред Бул и беше най-бърз в третата свободна тренировка за Гран при на Унгария.

Германецът постигна най-доброто време с 1:21.169 мин. и изпревари с 0.301 сек. Фернандо Алонсо с Ферари и пилотът на Макларън Дженсън Бътън. За да го постигне, Ред Бул използва първото си нарушение на т.нар. полицейски час, който забранява на механиците да работят през нощта.

Фетел поведе още от средата на едночасовата сесия с 1:22.021 мин. с меките гуми, които са по-твърдата опция за уикенда. Алонсо първи записа 1:21.469 мин. със супермеките смеси и излезе начело в таблицата с времената десет минути преди края на тренировката. Въпреки опита на испанеца, настоящият носител на титлата показа възможностите на своя болид и изпревари пилота на Ферари с 0.301 сек.

Люис Хамилтън, който беше най-бърз в петъчните тренировки, нямаше възможност да се противопостави на двамата лидери за деня. Неговият съотборник Дженсън Бътън даде трето време, но още в първата си бърза обиколка световният шампион за 2008 г. имаше проблеми със спирачките и се прибра в бокса. Това го остави на седма позиция.

Вторият пилот на Ред Бул Марк Уебър завърши последната тренировка четвърти, следван от другия болид на Ферари с Фелипе Маса, който веднъж се разходи в тревата на Хунгароринг.

Нико Розберг с Мерцедес допълни водещата шестица, докато неговият съекипник Михаел Шумахер не мръдна от осмото място и в третата тренировка. Място сред първите десет намериха още пилотът на Рено Виталий Петров и Пол ди Реста с Форс Индия.

В края на колоната пилотите на Върджин рейсинг и Испания рейсинг не успяха да покрият 107% от времето на Фетел. Ако останат извън него и спрямо победителя в квалификацията, няма да бъдат допуснати до състезанието в неделя.