Начало Избрани Фетел: Не бих имал нищо против да се върна за още едно...

Фетел: Не бих имал нищо против да се върна за още едно състезание на Сузука

1348
0
Себастиан Фетел, Астън Мартин
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел ще сложи край на кариерата си след финала на сезон 2022 в F1. Пилотът на Астън Мартин обяви решението си малко преди началото на състезателния уикенд в Унгария. Въпреки това той сериозно би обмислил да се завърне в световният шампионат ако отново ще кара на Сузука.

Трасето край Нагоя е едно от любимите на четирикратния световен шампион. Фетел спечели състезанията на невероятното японско трасе през 2009, 2010, 2012 и 2013 г. i и се качи на подима през 2011, 2014, 2015 и 2019 г. Това го прави един от най-успешните пилоти в историята на Сузука и Гран при на Япония.

По време на днешната конференция Фетел бе попитан дали би приел предложение да се състезава на пистата Сузука в друга категория. Японското трасе приема състезания от различни национални и шампионати, както например Super GT или Супер Формула.

„Предполагам, че в Сузука ще се състезават и шампионати като Super GT и Супер Формула“, сподели Фетел.

„Не знам. Никога не трябва да казвам никога. Това е страхотна писта по много причини. Честно казано, все още не знам какво ще ни донесе бъдещето.“

„Очевидно е, че обичам да карам състезателен автомобил. Мисля, че на тази писта винаги съм се чувствал много жив и страстта ми е толкова голяма.“

Заедно с Фетел бяха Кевин Магнусен, Николас Латифи, Фернандо Алонсо и Юки Цунода. Пилотът на Астън Мартин направи изненадващо предложение по време на пресконференцията.

„Може би ако някой от тези момчета няма да може да се състезава тук в бъдеще. Не бих имал нищо против да се върна за още едно състезание на Сузука. Разбира се, не бих пожелал нещо лошо на нито един състезател.“

„Нека видим какво ще ни донесе бъдещето. В момента нямам планове. Смятам, че в Япония ще се проведат още няколко вълнуващи състезания.“

„Ако някой отбор иска да привлече пилот само за Сузука, сериозно бих се замислил дали да не се включа отново“, добави пилотът на Астън Мартин.

До момента няма никакви планове за следващата година с изключение на участие в Състезанието на шампионите. Германецът иска да спечели невероятната надпревара, която отново ще се проведе на лед и сняг в Швеция.