Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не е притеснен от титлата на Макс Верстапен

Фетел не е притеснен от титлата на Макс Верстапен

5733
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел заяви, че се радва за Макс Верстапен, след като пилотът на Ред Бул го измести като последен световен шампион от австрийския тим. Фетел е продукт на академията на Ред Бул и кара за тях в периода 2009-2014. През този период германецът спечели 4 титли при пилотите в периода 2010-2013 и бе абсолютен лидер в екипа от Милтън Кийс. След това прекара 6 сезона във Ферари, преди да се присъедини към Астън Мартин в началото на 2021. 

Самият Фетел не се притеснява от факта, че вече не е eдинствен световен шампион за отбора на Ред Бул.

„Това няма толкова голямо значение“, сподели Фетел.

„Щастлив съм за Макс, но също така съжалявам за Люис. Мисля, че той имаше невероятен край на сезона. Според мен няма значение кой ще спечели. И двамата състезатели заслужаваха титлата, но в крайна сметка само един може да я вземе. Това беше много интензивна битка, което е добре за спорта. Очевидно ако си късметлия, е страхотно. Ако не си, не е страхотно“.

Тъй като състезанието завърши с много противоречия, когато Хамилтън видя как титлата му се изплъзва точно в последната обиколка. Имаше много възмущения както от неутрални, така и от привърженици на Мерцедес. Те осъдиха решенията на състезателния директор на ФИА Майкъл Маси.

Според Фетел е важно да си спомним хората, които стоят зад тези неща. Също така не смята, че процесът на вземане на решения е по-различен от този, който е бил в началото на неговата кариера.

„Трябва да оставите стюардите на мира. В момента е достатъчно трудно за всички. В идеалния случай бихме искали последователност, но има и човешка страна. Вероятно е трудно да се оправим на 100 %. Това трябва да бъде нашата цел и да видим къде може да се подобрим“.

„Мисля, че най-излишното нещо са глобите за порицания. Това е просто излишно. Изглежда много глупаво да се иска 10, 20 или 50 хилядни евро. Бих искал да видя разписката, за да видя какво се случва с тези пари!“, завърши Себастиан Фетел.