Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не е загубил желанието си за постигането на най-бърза обиколка в...

Фетел не е загубил желанието си за постигането на най-бърза обиколка в състезание

35
0
2011,Гран при на Корея,Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

През миналата година желанието на Себастиян Фетел при кажи-речи вече спечелено състезание да гони постигането на най-добра обиколка водеше до ужас и изправяне на коси в бокса на Ред Бул. Защото подобен резултат може би е добър за егото на пилота, но в същото време не носи допълнителни точки, а крие рискове. Стигна се дотам, че в Индия той дори възрази срещу заповедта от бокса, да намали темпото.

„Надявах се в края на състезанието, да не се напъва непременно да направи най-бърза обиколка, но… Изглежда той просто се наслаждава на това“, обясни Кристиян Хорнер пред RTL.

От отбора смятат, че този „ритуал“ ще продължи и през този сезон. Защото екипът не е успял да укроти желанието на шампиона да гони най-добрата обиколка, дори когато това би могло да застраши резултата му в състезанието.

„Когато го правя, обикновено водя с комфортна преднина, така че няма риск“, аргументира се Фетел пред Formula1.com. Именно това обаче изнервя командния състав на питуола. Според Фетел обаче нервността на шефовете по въпроса е малко преекспонирана.

„Всички ние сме професионалисти, които знаем как да предотвратим проблеми. При това в края на състезанието колата е улеква и така или иначе темпото на обиколка се увеличава.“