Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не съм наричал Хамилтън глупав

Фетел: Не съм наричал Хамилтън глупав

50
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви днес на пистата Хунгароринг до Будапеща, че не е наричал Люис Хамилтън глупав заради маневрата, с която пилотът на Макларън го изпревари по време на Гран при на Германия.

Англичанинът изпълни задминаването в момент, когато състезателят на Ред Бул се бореше за лидерството в състезанието с Фернандо Алонсо (Ферари) и това предизвика яда на германеца. Двукратният шампион все още смята маневрата за ненужна, но бе категоричен, че не е обиждал съперника си.

Правилата позволяват такова действие. Казах, че не беше необходимо. Преследвах Фернандо, имаше няколко тура до питовете и ситуацията не ми помогна. Вероятно помогна на Дженсън [Бътън], но това е спортът. Не се оплаквам. Казвам, че беше ненужно да се разсейват пилотите в челото, независимо кои са – обясни Фетел. – Разочароващо е обаче да се цитира, че съм го нарекъл глупав. Понякога говоря много, казвам нещо, вие слушате, но нещо се случва по време на този процес – допълни той.

Себастиан загуби второто си място от Хокенхайм, след като стюардите го наказаха за изпреварване на Бътън в края на надпреварата. Немецът сподели, че е оставил това зад гърба си.

Станалото станало. Не съм на Хокенхайм, в Унгария съм. Но определено ще помогне да получаваме насоки от рейсконтрола възможно най-бързо – каза Фетел, имайки предвид, че би предпочел да му бе казано да върне позицията на съперника по време на самото състезание.