Начало Избрани Фетел: Не съжалявам, че се оттеглих от F1

Фетел: Не съжалявам, че се оттеглих от F1

1248
0
Себастиан Фетел
снимка: Астън Мартин

Себастиен Фетел коментира възхода на Астън Мартин от началото на сезон 2023 в F1. Четирикратният световен шампион заяви, че не съжалява за решението си да се оттегли от спорта въпреки сериозния напредък, който постигна екипа от Силвърстоун през тази година.

Фетел прекара повече от 15 години в най-високото ниво на моторните спортове. През този период той записа 299 старта. В тях той спечели 4 световни титли, 53 победи, 122 подиума, 57 полпозишъна и общо 3098 точки. Германецът също така кара за отборите на БМВ Заубер, Торо Росо, Ред Бул, Ферари и Астън Мартин

Четирикратният световен шампион реши да окачи каската си в края на миналата кампания. За момента германецът се наслаждава на своята почивка от спорта не е обявил какви ще са плановете му след като се оттегли от F1.

Фетел взе участие в тазгодишното издание на Състезанието на шампионите. Освен това той прояви сериозен интерес към ралитата и не изключва възможността да се включи в такъв тип състезание в бъдеще. Има вероятност бившият пилот на Астън Мартин да се върне във Формула 1 под някаква различна форма.

Фетел така и не разкри своя потенциал през двете години, които прекара в Астън Мартин. Според шефа на екипа Майк Крак, германецът е помогнал за прогреса на отбора през тази година и има принос за доброто представяне на AMR23.

„Смятам, че той има своите заслуги за това къде се намира [AMR23] днес“, каза Крак по време на уикенда в Австралия.

„Миналата година имахме много, много срещи, на които той ни казваше: „Направете това или онова, или не използвайте това в новия автомобил.“ Затова мисля, че той има своите заслуги за развитието на болида за тази година.“

Наскоро Фетел даде интервю пред германската медия Ауто Билд. В него той разкри, че продължава да следи внимателно текущото развитие на F1 и е наистина впечатлен от впечатляващата стъпка напред на Астън Мартин.

„В момента го следя като зрител – с много вътрешни познания за последните няколко години. Разбира се, че се интересувам от случващото се в F1 и специално Астън Мартин“, сподели Фетел.

„Винаги е трудно да се предвиди какво ще се случи през следващата година. Ето защо радостта за отбора надделява. Радвам се, че нещата в Астън Мартин вървят толкова добре. Беше ясно, че 2023-та ще бъде по-добра от миналата година, защото 2022-ра беше доста лоша година за тима.“

Фетел е доволен от сегашния си живот. Германецът призна, че сега има достатъчно време, което да прекара със семейството си и да прави различни неща

„Без значение какъв ще е сценарият сега, аз взех решението си да се оттегля без да мисля как можеше да се развие тази година“, каза четирикратният световен шампион.

„В момента се справям добре в новото си положение. Очаквам с нетърпение да се занимавам с нещата, които ме интересуват и да се потопя в различни теми. Наслаждавам се на времето, прекарано вкъщи с децата и семейството. Събирам много идеи и се увличам по разни неща, преди да излезе нещо по-конкретно.“

Фетел даде да се разбере, че не съжалява за решението си да се пенсионира от F1 в края на миналата година, въпреки прогреса на Астън Мартин от началото на този сезон.

„Не съжалявам, че се оттеглих от F1. Разбира се, щеше да е по-лесно, ако сега автомобилът не беше толкова добър. Но именно тук радостта наистина надделява над съжалението.“

„Това важи и и за него [Алонсо]. Той имаше няколко години, в които не разполагаше с добър автомобил. Може би това е втората пролет за него“, завърши Себастиан Фетел.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sebastian Vettel (@sebastianvettel)