Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не се колебаел за задминаването на Люис

Фетел не се колебаел за задминаването на Люис

46
0

Себастиан Фетел изобщо не се е колебаел по въпроса дали да задмине Люис Хамилтън в последните обиколки на състезанието в Бразилия, сподели германецът.
Пилотът на Торо Росо изпревари Хамилтън в заключителните турове на Интерлагос, с което британецът мина на шеста позиция. Проблемът бе, че ако бе останал на нея и заедно с Фетел малко по-късно не бяха изпреварили Тимо Глок, Люис нямаше да стане шампион. Въпреки подобна вероятност, малко след края на състезанието Фетел сподели:
„Просто се опитвах да карам токова бързо, колкото е възможно и да задмина толкова коли, колкото мога. Нямах представа на коя позиция се намирам след спирането ми в бокса. Преди това бях наясно, че се движа пети зад Люис. Опитах се да го настигна, но не успях. След пит стопа имаше няколко изостанали коли. Бях в сложна ситуация заради дъжда, който все повече се усилваше. Бе трудничко, но успях да изпреваря Люис обиколка преди края. В последния тур пък задминах Тимо и финиширах четвърти.”
На въпроса дали е знаел, че изпреварвайки Хамилтън това може да коства титлата на британеца, Фетел каза:
„Не, не изобщо. Както споделих, след спирането ми в бокса ситуацията на пистата бе доста объркана. Знаех, че някои коли са останали с гуми за сухо. Мисля, че те имаха сериозен шанс и както можахте да видите финалът бе много драматичен. Впоследствие успях да го видя на видео запис.”
Разяснявайки собствената си ситуация, Фетел допълни:
„В края спорех за позиция с Люис. В началото в известен смисъл се състезавах и с Фелипе. Така че, ако имах шанс в началото да задмина Маса, щях да го направя. Обръщах внимание на собственото си състезание и се интересувах единствено от собственото си представяне. Изобщо не ме е интересувал развоят на събитията за Люис. Правех свое собствено състезание и се притеснявах единствено за моята позиция. Ако трябва да бъда честен, както казах по-рано, нямах представа кое място заемах.”