Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не се смята за фаворит

Фетел не се смята за фаворит

43
0
Себастиан Фетел

В претъпкания моторхоум на Ред Бул световният шампион Себастиан Фетел заяви на пистата в Турция днес, че ние журналистите можем да го смятаме за фаворит за нова победа във Формула 1 в неделя, но той самият е далеч от подобно усещане.

Винаги казвам, че грешат всички, които ни смятат за сигурни победители и едва ли не шампиони – заяви с типичната си още детска усмивка младият германец. – Реалността е, че нещата се променят с невероятна скорост във Формула 1 и се развиват постоянно. Не бих казал, че промените в правилата направиха сезона по-лесен за нас, всички загубихме сцепление и скорост в състезанията. В квалификациите темпото е близко, но в надпреварите всичко е различно и много фактори влияят върху успеха.

Миналото състезание в Китай нямах комуникация с бокса в много важен момент и нямах представа за онова, което точно се случва, а в последните 4-5 обиколки просто не можех да се защитя. Съгласен съм, че сега е ясно, че стратегията с 3 стопа беше по-добра и не става дума за късмет, а за това, че Макларън и Люис [Хамилтън] свършиха перфектно работата си, а ние не, това не е шанс.

Себастиан коментира и отношенията си със съотборника си Марк Уебър, с когото се удариха на тази писта точно преди година и изпуснаха сигурна победа. Той заяви, че оттогава мина много време, много срещи и състезания, в които имаше още много ситуации, но всичко вече е зад гърба им. Това дали Уебър или друг пилот ще е негов съотборник почти не променя настройката му да се бори и германецът каза, че едва ли някой би могъл да му посочи съекипници-приятели в съвременната Формула 1.

В падока се носят слухове, че Уебър ще размени мястото си с Фелипе Маса, но и бразилецът с усмивка отрече коментар на подобни тези.