Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не смята, че някой е виновен за случилото се с Льоклер

Фетел не смята, че някой е виновен за случилото се с Льоклер

3452
0
снимка: Спас Генев/spasgp.com

Себастиан Фетел не смята, че някой е виновен за случилото се с Шарл Льоклер в края на квалификацията за Гран при на Абу Даби. Пилотът от Монако не успя да започне последната си бърза обиколка, тъй като времето изтече.

Още преди да стигне до финалната линия Льоклер съобщи по радиото, че няма да успее да влезе в бърз тур, тъй като Себастиан пред него е намалил скоростта. Така и стана, като Фетел все пак не успя да подобри времето му и Шарл остана на 4-а позиция.

След наказанието на 2-ия Валтери Ботас да стартира от дъното на решетката, Льоклер ще потегли 3-и с гумите медиум, а Фетел ще е до него с по-бързите софт.

„Мисля, че Албон имаше пред себе си кола на Макларън. Затова не смятам, че някой е сбъркал и е довел до това Льоклер да не започне последната си обиколка“, каза Фетел пред Sky Sports. „При мен гумите бяха студени и загубих време в първия завой. Това трасе може би е лошо за нас.“

Самият Льоклер заяви, че няма идея защо се е стигнало до това забавяне и невъзможността да направи последна бърза обиколка.

„Не знам дали нямахме късмет в ситуацията или можехме да свършим нещата по-добре“, каза Шарл. „Ще анализираме и ще се опитаме да разберем какво се случи и това да не се повтаря. Голямо разочарование. Утре определено ще поема някои рискове на старта. Трябва да завърша пред Макс и затова ще дам всичко от себе си.“

Льоклер каза още, че първоначално не е бил сигурен дали ще може да премине Q2 с гумите медиум. Но след първия си опит със софт, той е бил уверен, че може да рискува малко и да опита с по-твърдите гуми.