Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Никога не съм имал проблеми с Кими

Фетел: Никога не съм имал проблеми с Кими

44
0
Себастиан Фетел

Енергийната станция на Ред Бул бе застрашена от разрушаване от огромната тълпа журналисти, оператори и фотографи, които се изсипаха в нея днес след обяд на Силвърстоун. Всички те очакваха да чуят коментара на трикратния световен шампион Себастиан Фетел относно обявеното решение на съотборника му Марк Уебър да напусне тима и Формула 1 след края на сезона.

Фетел заяви, че е научил какво се случва тази сутрин и наричаше австралиеца с фамилията му, но все пак отбеляза, че са били успешен тим, след като спечелиха титлите през последните три години.

В центъра на вниманието този път обаче не попаднаха толкова отношенията между двамата, а кой ще заеме мястото на Уебър до Фетел, който продължи договора си с отбора.

Все по-голяма очевидно е вероятността това да е Кими Райконен, като Фетел трябваше неколкократно днес да коментира финландския пилот.

Никога не сме карали заедно, но и не сме имали абсолютни никакви проблеми – каза Сабастиан и допълни: – Все пак никога не знаеш как ще се развие едно партньорство.

Говорейки дали би предпочел шампиона Кими пред евентуалното участие на някой от пилотите на Торо Росо, които дори не са се качвали на подиума, Фетел бе категоричен, че за него това няма значение.

– Не съм този, който ще реши кой ще бъде мой съотборник – каза германецът и обясни, че решението ще е на тима.

Известният финландски журналист и приятел на Кими Хейки Култа ми каза минути по-късно, че вече няма големи пречки Райконен наистина да премине в Милтън Кийнс, защото парите, които преди е трябвало да бъдат платени за подобен трансфер, сега са отпаднали. Райконен също бил готов да приеме по-ниски финансови условия, но да кара Ред Бул.

Фетел пък индиректно отговори на думите на Алонсо, че Силвърстоун би трябвало да е по-добра за Ферари, защото има характеристики близки до тези на пистите в Китай и Испания.

Мисля, че ще сме по-силни, отколкото в Китай и Барселона (двете най-лоши състезания на RB9) от началото на сезона, защото вече постигнахме сериозен напредък в колата и работата с гумите, но при всички случаи Ферари ще са много сериозен претендент – отбеляза Себ.