Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Никой не ме е принуждавал да отивам в Австралия

Фетел: Никой не ме е принуждавал да отивам в Австралия

2383
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел заяви, че никой не го е принуждавал да отива в Австралия за състезанието на Албърт парк. То в крайна сметка бе отменено, след като служител на Макларън бе диагностициран с COVID-19 и повечето от отборите се отказаха от участие.

Самият Фетел и Кими Райконен от Алфа Ромео си тръгнаха от Албърт парк още преди да бъде обявено официално, че Гран при уикендът няма да се състои.

„Бе наш избор да пътуваме до Австралия, заяви Фетел в интервю за италианското подразделение на Motorsport в Мелбърн още преди състезанието да бъде отменено. – Взехме необходимите предпазни мерки. Никой не ме е принуждавал да се кача на борда на самолета. Беше мой свободен избор.“

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер заяви, че няма идея дали тази година ще се състоят състезания във Формула 1. Той лично очаква надпревари все пак да се проведат, след като коронавирусът COVID-19 бъде овладян.

Според Щайнер е нормално да има разногласия при отборите относно това дали Гран при на Австралия да се състои или не

При първия вот за провеждане на състезателния уикенд са гласували Ред Бул, Алфа Таури, Рейсинг Пойнт и Мерцедес. Уилямс и Хаас са се въздържали. Против са били Ферари, Алфа Ромео и Рено, както и вече оттеглилият се екип на Макларън.

След това обаче шефът на Мерцедес Тото Волф е получил обаждане от Щутгарт от боса на Даймлер Ола Калениус. След него екипът на Сребърните стрели си е променил мнението и е гласувал „против“, което се е оказало решаващо.

„Това е нормално, каза Щайнер. – Всеки тим е структуриран по различен начин. Някои екипи са част от големи корпорации, други са частна собственост. Не можеш да очакваш всички да са на едно мнение.“