Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Нищо не можех да направя

Фетел: Нищо не можех да направя

35
0

Себастиан Фетел бе изключително ядосан, след като отпадна рано в Гран при на Русия, ставайки жертва на Данил Квят. Руснакът на два пъти го удари в задната част на болида, след което пилотът на Ферари се завъртя и катастрофира в завой 3.

След случилото се германецът заяви гневно по радиото: „Отпаднах. Катастрофа, Някой ме удари в ш***ната задна част в завой 2 и след това някой ме удари в ш***ната задница отново в завой 3. Какво по до дяволите правим тук?

След като видя запис от инцидента, Фетел се поуспокои, но заяви, че няма никаква вина за случилото се. „Ясно е какво стана. Точно видях видео. Бях ударен малко в завой 2 и след това получих голям удар, който ме завъртя в завой 3 и не можех да избегна удара в бариерите. В края на краищата такива неща се случват, но бе грубо.

Все пак състезанието е дълго. Можеш да направи прогрес в първата обиколка, но може и да приключиш състезанието си, което стана в моя случай. Не бе моя грешка. Нищо не можех да направя по по-различен начин. Не го мразя. Но Квят направи грешка преди 2 седмици, направи такава и днес. Това е очевидно, но не ми помага, защото не съм в състезанието.”

Запитан дали има намерение да говори с Квят, Фетел заяви: „Мисля, че не можех да направя нищо по друг начин. Ако трябва да говоря с някой, то това е той.” За инцидента Квят бе наказан с 10 секунди престой в бокса.