Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел окуражен от липсата на концентрация при Бътън

Фетел окуражен от липсата на концентрация при Бътън

46
0

Въпреки проблемите си от последните състезания, Себастиан Фетел заяви, че моментната загуба на форма, която мъчи лидера в класирането Дженсън Бътън, го е обнадеждила що се отнася до борбата за титлата.

„Мисля, че все още е възможно (спечелването на титлата). Не съм се предал, определено. Със сигурност 25 точки не са лесни за стопяване, но видяхме колко бързо се променят нещата.

Мисля, че едно от нещата, които наистина много помагат е, че Дженсън не бе много последователен в последните състезания. Той не отбеляза много точки. Не знам какво точно не бе наред, но в крайна сметка това ни помага.

Ще се борим и ще натискаме. В момента сме в позицията на догонващи, така че трябва да спечелим много точки“, смята Фетел, за чиито тим се смята, че ще има преимущество пред колите на Браун този уикенд заради характеристиките на пистата Спа и метеорологичните условия в Белгия.

„Мисля, че ще пасне повече на нашите коли, но все пак тепърва предстои да разберем колко сме бързи. Надявам се да сме екстремно бързи.

Целта ни е да победим, затова ми се иска да имам условия за победа в неделя. Не ме интересува дали ще бъде сухо или мокро или и двете. В края на краищата ти трябва да си бърз, независимо какви са условията“, добави пилотът на Pед Бул.