Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Определено съм щастлив

Фетел: Определено съм щастлив

43
0
Ред Бул,Себастиан Фетел,Сингапур

Себастиян Фетел доминира през целия уикенд в Сингапур, като единствено вчера в квалификацията бе победен от Хамилтън и Малдонадо. Все пак след отпадането на двамата той успя да спечели своята втора победа за сезона. В момента той изостава с 29 точки спрямо Фернандо Алонсо и отново се върна на второто място в класирането при пилоти.

„Отново сме в борбата за титлата“, обясни Фетел след състезанието. „Това бе едно от най-трудните състезания за сезона, два часа състезание на предела. Тук има много неравности на трасето, мантинелите в близост до идеалната линия не прощават грешки. Състезанието изглеждаше безкрайно.

Стартирах добре. Беше важно да изчакам с атаката си след първия завой. Успях да изпреваря Пастор и да започна да гоня Люис. Бяхме с почти равно темпо. В последните две-три състезания със супер меките гуми ми бе доста трудно. Нямах достатъчно сцепление и трябваше да вляза рано в бокса. Определено нещата не вървяха според предвижданията ни.

С новите меки гуми обаче нещата бяха наред. Успях да намаля максимално преднината на Люис и две или три обиколки преди отпадането му видях че губи масло. Не бях обаче сигурен, дали това не е от изостаналите автомобили.

Ако не бе отпаднал със сигурност щеше да ми е трудно да го изпреваря, но в никакъв случай не бе невъзможно. Колата ни ставаше все по-силна и по-силна.

Колите за сигурност определено не ни бяха от помощ. Имах малка преднина пред следващите ме, която изчезва на два пъти. Имахме достатъчно скорост. Можех да контролирам развитието на състезанието. Не исках да се повтори ситуацията от миналата година, когато Дженсън натисна в последните обиколки.

Температурите бяха доста високи, но като цяло това бе невероятен уикенд за нас. Мислите на всички ни са с д-р Сид Уоткинс, който ни напусна през миналата седмица. Той винаги е бил част от Формула 1 и със сигурност имаме нужда от подобни хора в бъдеще.

Много съм радостен от победата, наложи ми се да почакам доста време, преди да спечеля втората си победа за сезона. Днес тук се чувствам много щастлив.“