Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Още две състезания, за да преценим потенциала на STR3

Фетел: Още две състезания, за да преценим потенциала на STR3

48
0

Себастиан Фетел смята, че ще са необходими още две състезания, за да стане ясно колко може да очаква тимът на Торо Росо от новата кола. Германецът обаче успя да спечели 4 точки с новия STR3 в Монакол

Базираният във Фаенца тим представи новия си болид за първи път по време на надпреварата в Монако и въпреки че екипът имаше проблеми по време на тренировките, то накрая Фетел завърши надпреварата на пето място.

И въпреки че Торо Росо се представи по-добре от очакваното с новата машина, Фетел смята, че трябва да минат надпреварите в Канада и Франция, за да има вече ясни индикации колко конкурентен е STR3.

„Бях много доволен от темпото в Монако” – каза Фетел пред „Аутоспорт”.”Това бе първият ми път с новата кола и мисля, че се представихме отлично.”

„Състезанието бе доста хаотично, така че бе и трудно да се прецени реалното представяне на колата. Така че ще видим повече в следващото състезание и на Маникур, която е следващата подходяща писта.”

Фетел каза, че ключовият момент в успешното му приключване в Монако е бил фактът, че е гледал да бъде далеч от всички проблеми по време на надпреварата.